Pravne usluge u prometu nekretnina

Pravna zaštita naših klijenata nam je glavni prioritet. U suradnji sa našim odvjetničkim timom svim klijentima osiguravamo pravnu sigurnost u poslovanju nekretninama (kupoprodaja, zakup, najam, privatne ili poslovne nekretnine).
Važno je napomenuti da nije svako odvjetničko društvo idealno za imovinsko-pravne poslove. Naša agencija surađuje isključivo sa provjerenim i kvalitetnim odvjetničkim društvima specijaliziranim za nekretninske poslove.

Pravna sigurnost u poslovanju nekretninama
Agencije koje ispunjavaju zakonske uvjete za obavljanje posredovanja u prometu nekretninama nalaze se u Registru posrednika kojeg vodi HGK i najlakši je način da barem provjerite ono minimalno, odnosno da li agencija s kojom ste stupili u kontakt radi legalno i po pravilima struke.

Jedna od važnijih zakonskih obveza je da agencija za nekretnine plaća Osiguranje od profesionalne odgovornosti. Drugim riječima kupac je posredno putem agencije osiguran i u slučaju eventualnih problema.

Agencija mora angažirati odvjetnika za izradu kupoprodajnih akata (predugovor i/ili ugovor o kupoprodaji), te ste kao kupac na taj način pravno osigurani, a i nemate dodatnog troška, jer je to uključeno u naknadu koju plaćate agenciji. Agent Vas je dužan upoznati sa svim relevantnim činjenicama i nedostacima vezanim uz određenu kupoprodaju. Ako je vaša buduća nekretnina opterećena teretom banke ili hipotekom Agent će štititi vaš interes i neće vam savjetovati kupnju ako nećete moći upisati svoju novu nekretninu brzo i jednostavno. Dapače, agent će cijeli posao prijenosa i upisa obaviti umjesto vas.

Kompletna pravna usluga, od provjere dokumentacije do uknjižbe vlasništva i promjene posjeda, naša je briga. Kako je pravna sigurnost za Vas najbitniji čimbenik pri kupoprodaji nekretnine, dokumentacija se dvostruko provjerava. Svaka kupoprodaja je priča za sebe, stoga je, u pravnom smislu, veoma bitno reagirati brzo i učinkovito. Zahvaljujući specijalizaciji i dugogodišnjem iskustvu naš iskusan pravni tim garantira kvalitetno rješenje za svaku situaciju, u najkraćem roku.

Za svoje klijente agencija Biliškov Nekretnine obavlja:
1. Provjeru dokumenata:
  • Zemljišnoknjižni izvadak (koji se sastoji od Popisnog lista, Vlasničkog lista i Teretovnice)
  • Građevinska i uporabna dozvola (Novogradnja)
  • Posjedovni list (Katastar)
  • Izvadak iz katastra (Kopija katastarskog plana)
2. Pravno savjetovanje
  • više vlasnika, nasljedstva, tereti, zabilježbe itd.
3. Kupoprodajni predugovor
4. Kupoprodajni ugovor
  • ako kupujete nekretninu kreditom banke, ugovor ćete prethodno solemnizirati kod javnog bilježnika, a banka će upisati zabilježbu na nekretninu.
5. Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva
  • pravo vlasništva nekretnine ne stječe se automatski, nego upisom u zemljišne knjige i to temeljem ugovora o kupoprodaji i tabularne izjave.
6. Pomoć pri pripremi dokumentacije za poreznu upravu - 
  • kupnju stana ili kuće morate u roku od 30 dana od nastanka porezne obveze, odnosno potpisivanja kupoprodajnog ugovora, prijaviti ispostavi Porezne uprave na području gdje se nalazi nekretnina. Stopa poreza na promet nekretnina je 3% od tržišne vrijednosti nekretnine u trenutku njezina stjecanja, a plaća ga kupac.
7. Predaja zahtjeva na Katastar za promjenu posjeda
8. PožurniceBILIŠKOV NEKRETNINE
Potpuna usluga, u pravom smislu te riječi.
Od dubinske provjere i pripreme nekretnine za prodaju do prijenosa vlasništva te vašeg useljenja
sa svim komunalijama prebačenim na vaše ime.
'Ključ u ruke' za nas nije samo fraza.


USLUGA KAKVU ZASLUŽUJETE. IME KOJEM VJERUJETE.

Kontakti

Zagreb
+385 (0)1 301 1383
zagreb@biliskov.com
Kaštel Stari
+385 (0)21 260 792
nekretnine@biliskov.com
Split
+385 (0)21 332 755
split@biliskov.com
German Representative
germany@biliskov.com
 
Swedish Representative
sweden@biliskov.com
 
Polish Representative
poland@biliskov.com
 
UK Representative
+385 (0)98 411 775
ukagen@biliskov.com
Russian Representative
+385 (0)98 411 790
russia@biliskov.com
 
French Representative
francais@biliskov.com
 
 
Skype
biliskov.nekretnine
biliskov.split

Članstva

.

Priznanja

.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?