Iskustva iz prakse - sa kakvim situacijama se susrećemo u našem poslu?

Agenti Biliškov Nekretnina svakodnevno se susreću sa različitim situacijama u praksi koje često odudaraju od propisanih. Ukratko ćemo Vam opisati nekoliko te kako smo ih riješili, na zadovoljstvo kupaca i prodavatelja.

Neuredna dokumentacija:
Prodavatelj nekretnine odlučio je prodati svoju nekretninu ali još nije prenio vlasništvo na svoje ime na temelju kupoprodajnog ugovora sa prijašnjim vlasnikom.
Naš agent detaljno je uputio prodavatelja u proceduru i predložio da obavi proceduru čim prije. Prije potpisivanja predugovora sa kupcem navedene nekretnine još jednom je provjereno, odnosno, da li je prodavatelj ispunio svoju obavezu. U slučaju da vlasnik nije prenio vlasništvo na vrijeme kupcu bi se savjetovalo da ne potpisuje Predugovor dok dokumentacija nije potpuno čista.
Za ekskluzivne klijente/prodavatelje prijenos i ishođenje vlasničkog lista obavljaju naši agenti.

Nekretnina pod teretom:
Vlasnik nekretnine odlučio je prodati svoju nekretninu ali je nekretnina opterećena teretom banke.
Naš agent detaljno je uputio vlasnika u proceduru, gdje je vlasnik morao obavijestiti Banku o svojoj prodaji te ishoditi od Banke ‘Pismo namjere’ kojim se slaže sa situacijom.
Agent je obavijestio kupca o situaciji i osobno koordinirao provođenje cijele procedure prenošenja novčanih sredstava prvo na račun Banke a zatim na račun prodavatelja, štiteći tako kupca od grešaka i produljenja cijele transakcije.

Smrt prodavatelja:
Kupac nekretnine potpisao je Predugovor sa prodavateljom ali nekoliko dana kasnije prodavatelj je preminuo. Nakon konzultacije sa našim odvjetničkim društvom agent je upoznao kupca sa situacijom i preporučio rješenje. Nakon ostavinske rasprave i upisa vlasništva nasljednika agent je proveo prodaju do kraja sa nasljednikom. Agent je cijelo vrijeme koordinirao i držao situaciju pod kontrolom na obostranu korist.

Prijenos komunalija na novog vlasnika:
Nakon provedene kupoprodaje naši agenti prenose režije na ime kupca. Taj proces zna dovesti do problema jer komunalne tvrtke odbijaju prenijeti komunalije na novog vlasnika ako prijašnji vlasnik nije podmirio sve račune. U konkretnoj situaciji naš agent je nakon potpisivanja Predugovora tražio ispis (ne)podmirenih računa od komunalnih tvrtki te zbog duga prodavatelja predložio kupcu da ne isplaćuje prodavatelja prije nego podmiri sva dugovanja te umanji uplaćeni iznos za zadnji režijski mjesec korištenja nekretnine, a za koji će računi tek stići na naplatu nakon useljenja.BILIŠKOV NEKRETNINE
Potpuna usluga, u pravom smislu te riječi.
Od dubinske provjere i pripreme nekretnine za prodaju do prijenosa vlasništva te vašeg useljenja
sa svim komunalijama prebačenim na vaše ime.
'Ključ u ruke' za nas nije samo fraza.


USLUGA KAKVU ZASLUŽUJETE. IME KOJEM VJERUJETE.

Kontakti

Zagreb
+385 (0)1 301 1383
zagreb@biliskov.com
Kaštel Stari
+385 (0)21 260 792
nekretnine@biliskov.com
Split
+385 (0)21 332 755
split@biliskov.com
German Representative
germany@biliskov.com
 
Swedish Representative
sweden@biliskov.com
 
Polish Representative
poland@biliskov.com
 
UK Representative
+385 (0)98 411 775
ukagen@biliskov.com
Russian Representative
+385 (0)98 411 790
russia@biliskov.com
 
French Representative
francais@biliskov.com
 
 
Skype
biliskov.nekretnine
biliskov.split

Članstva

.

Priznanja

.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?